Haluatko liittyä tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon? Ota yhteyttä!
Laajaniityntie 3, 01620 Vantaa • puh. 09 5893 9060 • info@lkvtuijahurme.fi

Kevään ja kesän huoltotoimenpiteet!

Kodin huoltaminen on jatkuva prosessi, mutta tietotaito saattaa omistajilta loppua kesken. Alla sinulle kevään ja kesän tärkeimmät huolto- ja kunnossapitotoimet.
Oman kodin hyväksi!
 
Keväällä on oiva hetki kiivetä katolle
 
Talven sääolosuhteet ovat voineet aiheuttaa ongelmia kodissa ja sen ympäristössä. Lumet ovat tehneet tuhoja katolla tai sulamisvedet ovat löytäneet tiensä rakenteisiin. Kodin keväthuolto kannattaa aloittaa heti, kun sään puolesta voi puuhastella ulkona.
Tarkasta ja huolla katto tarvittaessa. Poista katolta roskat ja muut irtomateriaalit, tarkasta ja tiivistä läpiviennit tarvittaessa sekä varmista, että kaikki katon osat tikkaista ränneihin ovat paikallaan. Kurkkaa myös onko sisäkatossa kosteusläikkiä tai käy yläpojassa ja tarkasta sen kunto sekä tuuletusedellytykset, mikäli käynnin yläpohjaan voi tehdä turvallisesti.
Puhdista ja huolla sadevesijärjestelmä. Sadevesikourujen ja muiden sadevesijärjestelmän osien toiminta on hyvä varmistaa sekä puhdistaa roskista keväisin ja syksyisin, niin että ne pysyvät toimintakunnossa.
Varmista salaojajärjestelmän toiminta. Mikäli salaojakaivo on täynnä ei järjestelmä toimi, jolloin sulavedet joutuvat talon rakenteisiin.
Jos rakennuksen alla on ns. ryömintätila käy tarkastamassa tilan tuulettuvuus ja selvitä onko ryömintätilaan päässyt sade- tai sulamisvesiä. Tarkastele aistivaraisesti näkyvät pinnat ja läpiviennit.
Säädä lämmitysjärjestelmät kevät-/kesäasetuksiin laitevalmistajan ohjeiden mukaisesti.
 
Kesällä lomaillaan ja huolletaan ulkopintoja
 
Suomalaisille kesä ja lomakausi on ennen kaikkea rentoutumisen aikaa, mutta kesä tarjoaa lomailun ohessa oivia mahdollisuuksia mm. julkisivun ja rakennuksen ulkopuolisten asioiden tarkkailuun.
Tarkasta julkisivun kunto. Tutki silmämääräisesti onko julkisivussa halkeamia tai tummentumia. Korjaa pintavauriot heti, jotta ne eivät aiheuta pahempia vaurioita.
Julkisivun kunnon tarkastamisen yhteydessä kiinnitä huomiota myös ikkuna- ja ovipeltien asennuksiin.
Tarkasta terassin ja aitojen kunto. Puhdista ja huoltomaalaa pinnat, kiristä ruuvit ja vaihda lahot osat uusiin.
Säädä ilmalämpöpumppu kesäasetuksiin. Kesällä ilmalämpöpumpun voi sammuttaa tai kytkeä tarpeen tullen viilentämään.
Kevään siitepölykauden ja katupölyn jäljiltä on syytä myös puhdistaa ilmanvaihtojärjestelmä, sekä vaihtaa suodattimet.
Vesipisteellisten tilojen allaskaappeihin on myös syytä tehdä säännöllisiä tarkastuksia. Vuotava keittiön hana korjaamattomana voi aiheuttaa merkittäviä vaurioita kalusteiden taakse piiloon.
 
 
Raksystems