Haluatko liittyä tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon? Ota yhteyttä!
Laajaniityntie 3, 01620 Vantaa • puh. 09 5893 9060 • info@lkvtuijahurme.fi

Vaihteeksi mukavia uutisia!

Euribor korkojen ennustetaan pysyvän 4 prosentin tuntumassa koko loppuvuoden 2023 ja laskevan tästä noin 3,5 prosentin tasoon 2024 aikana. Tämä tulee parantamaan kuluttajien luottamusta omaan talouteen ja näkymään asunnon ostoaikeiden selvänä kohentumisena, jotka ovat nyt olleet selvästi alle pitkän ajan keskiarvon.

Loppuvuoden aikana asuntojen myyntiaikojen uskotaan lyhenevän ja asuntokaupan vilkastuvan. Selvää asuntojen hintojen nousua ei taida tapahtua, sillä markkinoilla on paljon myymättömiä asuntoja. Lisäksi myymätön uudistuotanto kilpailee vanhojen osakehuoneistojen kanssa jarruttaen myös vanhojen asuntojen hintakehitystä. Omakotitaloissa ja muissa suuremmissa kohteissa huolena ovat nousseet rahoitus- ja asumiskustannukset.

Nyt on hyvä hetki niin asunnon ostolle kuin myynnille, mikäli oma taloudellinen tilanne on varmalla pohjalla. Asunnon ostajalle markkinat tarjoavat paljon kohteita niin vanhoissa kuin uusissa asunnoissa. Asunnon myyjälle rohkaisevia signaaleja ovat patoutunut kysyntä sekä arviot asuntojen hintojen pysymisestä jokseenkin samalla tasolla lähivuosina.