Haluatko liittyä tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon? Ota yhteyttä!
Laajaniityntie 3, 01620 Vantaa • puh. 09 5893 9060 • info@lkvtuijahurme.fi

Asuminen

VANHOJEN osakeasuntojen hinnat nousivat koko maassa 0,8 prosenttia tammi-maaliskuussa, selviää Tilastokeskuksen heinäkuussa julkaisemasta tilastosta, vaikkakin touko-kesäkuussa ne ennakkotietojen mukaan olivat laskussa.

Ilta-Sanomat selvitti 10 suurimman kaupungin keskustojen asuntokaupan pyynti- ja myyntihintoja. Hintavertailu tehtiin tarkastelemalla viimeisen vuoden aikana toteutuneet kerrostaloasuntojen kaupat ja pyyntihinnat.

Huhti-kesäkuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta oli koko maassa 2 277 euroa: pääkaupunkiseudulla 3 540 euroa ja muualla 1 711 euroa.

Suurimmista kaupungeista vertailuun otettiin mukaan myös muita kuin keskustan postinumeroalueita, kuten Espoosta Leppävaaran ja Tapiolan alueet sekä Helsingistä Punavuoren ja Kruununhaan alueet.

ESIMERKIKSI Helsingin keskustan, postinumero 00100, alueelta Oikotiellä julkaistiin 598 myynti-ilmoitusta tammikuun 2015 ja elokuun 2015 välillä. Ilmoitusten keskimääräinen pyyntihinta oli 6 776 euroa per neliö.

Tilastokeskuksen tietokannan mukaan toteutuneiden kauppojen keskineliöhinta oli 6 139 euroa. Helsingin keskustan kerrostaloasunnoissa on siis yli 600 euroa/m² tinkimisen varaa.

Espoon Leppävaarassa numerot kääntyvät päälaelleen. Uusien kerrostaloasuntojen keskimääräinen pyyntihinta oli 3 070 euroa/m², mutta toteutuneiden kauppojen keskineliöhinta lähes 700 euroa enemmän, 3 704 euroa/m².

Kyseessä ei ole laskuvirhe.

– Tämä on yleistä suosituilla alueilla. Hyvä ja kiinnostava kohde menee kaupaksi, ennen kuin se edes ehtii Oikotielle tai muihin asunnonmyyntiportaaleihin, Huoneistokeskuksen aluejohtaja Eija Miehola kertoo Ilta-Sanomille.

– Mekin esittelemme vip-asiakkaillemme hyvää ja kiinnostavaa kohdetta jo pari päivää ennen, kuin se tulee julki netissä tai lehdessä.

KYMMENEN kaupungin pyynti- ja myyntihintavertailussa asuntojen pyyntihinnoissa ei ole juurikaan ilmaa Helsinkiä lukuun ottamatta. Helsingissä asuntojen keskineliöhinnoissa ilmaa oli 400–600 euroa riippuen alueesta. Turussa, Tampereella, Kouvolassa ja Kuopiossa asunnonmyyjän kannattaa laittaa hintapyynnön neliöhintaan 200-400 euroa tinkimisen varaa.

Oulussa, Lahdessa ja Vantaalla kaupat ovat toteutuneet lähes eurolleen pyyntihintojen mukaan.

Espoossa ja Jyväskylän keskustassa on selkeästi Suomen halutuimmat asunnot. Molemmilla paikkakunnilla asunnoista on maksettu enemmän kuin niistä on pyydetty.

Pyynti- ja myyntihintojen vertailu tehtiin käyttämällä Oikotien 10 suurimman kaupungin pyyntihintoja postinumeroalueittain vuoden 2015 alusta lähtien. Näitä pyyntihintoja vertailtiin Tilastokeskuksen PX-Web-tietokantaan, josta selviää vanhojen vapaarahoitteisten asuntojen toteutuneet kauppahinnat

 

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*