Haluatko liittyä tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon? Ota yhteyttä!
Laajaniityntie 3, 01620 Vantaa • puh. 09 5893 9060 • info@lkvtuijahurme.fi

Kohuyksiöt valmistuivat viimein

Nykyisin Suomessa ei saa asua alle 20 neliön kodissa. Silti Vantaan Martinlaakson Raikukujalla sijaitsevissa minikodeissa on vain 15,5 neliötä.

Kyse on vuokra-asuntoyhtiö Saton poikkeusluvalla rakentamasta 68 asunnon StudioKoti-kerrostalosta. Talon valmistumisen varrella on ollut useita valituksia, mutta nyt kohuyksiöiksikin nimitetyt asunnot viimein valmistuvat. Asukkaat muuttavat sisään 1.12.

Miniasuntoihin lisämukavuutta tuo nelimetrinen huonekorkeus, kuuden neliön parvi, valmis kalustus ja oma parveke. Lisäneliöitä syntyy yhteisillä tiloilla, kuten kahvila-olohuoneella, pesutuvalla ja saunaosastolla. Talossa on myös oma työntekijä, ”yhteisömanageri”, joka huolehtii asukkaiden viihtyvyydestä.

Saton markkinointi luonnehtii pilottia uudenlaisena kimppa-asumisen muotona. Raikukujan talo ei ole kuitenkaan mikä tahansa solukämppä. Pilotin pitää toimia suunnannäyttäjänä. Jos pilotista saadut kokemukset ovat hyviä, lisää miniasuntoja on luvassa. Sato haluaisi rakentaa niitä tuhatmäärin.

Hyvältä näyttää. Asuntohaku kohutaloon alkoi elokuun puolivälissä ja päättyi muutamassa viikossa. Hakemuksia tuli 750 kappaletta, joten vähemmän kuin joka kymmenes hakemus ”voittaa”. Sato pääsee valitsemaan asukkaansa tarkasti.