Haluatko liittyä tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon? Ota yhteyttä!
Laajaniityntie 3, 01620 Vantaa • puh. 09 5893 9060 • info@lkvtuijahurme.fi

Trendit 2022

Viimeisen parin vuoden aikana maailma on ympärillämme muuttunut ja kodin merkitys on korostunut. Pitkään jatkuneen koronapandemian myötä kodista on tullut monelle todellinen rauhan tyyssija. Etätyö tuli rytinällä osaksi arkea. Kodin merkitys näkyy vahvasti myös 2022 asumisen ja sisustamisen trendeissä.

Arjessa tasapainoillaan nyt etätyön ja kodin palauttavan rauhan välimaastossa – mikä rakentaa sisustukselle ja kodin toimivuudelle tärkeimmät ääriviivat. Tämä mahdollistaa sujuvan kodin ja työn yhdistämisen. Kodin on toimittava joustavasti niin etätyöpaikkana kuin vapaa-ajan rauhoittavana palautumispaikkana.

Luonnonmukainen, harmoninen ja rauhoittava ovat asioita, jotka korostuvat vuoden 2022 asumisen ja sisustamisen trendeissä. Kodin ydin koostuu sen ympärille, että kotona on hyvä olla niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Ylimääräisten tavaroiden karsiminen lisää monen hyvinvointia – ja paljon kotona vietetyn ajan myötä turhaa tavaraa on lähtenyt kiertoon ja nettikirppiksille. Myös turha ostaminen on jäänyt ja tilalle on tullut selkeys sekä ”vähemmän on enemmän” -ajattelu.

Vuoden 2022 koti on minimalistinen ja värisävyiltään rauhallinen. Materiaalit tulevat luonnosta ja tekstiileissä, huonekaluissa ja pinnoissa erottuvat mukavuus ja pehmeys. Kodissa ovat nyt esillä ainoastaan asukkaalle merkitykselliset asiat ja muistot.

Oman tilan tarve on kasvanut etätyön ja turvavälien myötä. Omakotitaloja on myyty ennätystahtiin ja kaikki asunnot joissa on vähänkin pihaa, ovat menneet etenkin pääkaupunkiseudulla kuin kuumille kiville. Aina kodin vaihtaminen ei ole kuitenkaan mahdollista, jolloin elintilaa on haettava esimerkiksi luonnosta. Luonnossa liikkumisesta ja vapaa-ajan asunnoista onkin tullut uusi elämäntapaan liittyvä trendi, joka tulee jatkumaan edelleen. Jatkossa yleistyvät myös erilaiset hybridimallit, joissa sekä toimisto- että etätyöllä on oma merkityksensä. Näin ollen arki muodostuu siitä, missä haluaa asua ja mitä kodin omaisuuksilta odotetaan. Liikkumisen ratkaisut, kodin varustelu etätyöhön sopivaksi ja työn joustavuus ovat avainasemassa.

 

Oikotie.fi, lähteet: VTT, Bonava, Miltton