Haluatko liittyä tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon? Ota yhteyttä!
Laajaniityntie 3, 01620 Vantaa • puh. 09 5893 9060 • info@lkvtuijahurme.fi

1970 luvun sisustus ja värimaailma 2022 sisustuksessa

70-luvun sisustus on jälleen suosiossa ja kodit täyttyvät värikkäistä retrotapeteista ja muhkeista sohvakalusteista.

1970-luvulla suosittiin selkeälinjaista arkkitehtuuria, tasakattoja, atriumpihoja ja linjakkaita, tiiliä ja puuta yhdisteleviä rakennuksia. Värimaailma syntyi pitkälti puhtaiden perusvärien joukosta – kalusteissa oli keltaista, punaista, vihreää ja oranssia.

Marimekon graafisesti erottuvat kankaat ja etenkin Lokki-kuosi – olivat aikakauden tunnusomaisimpia merkkipaaluja. Iloisten värien vastapainoksi maanläheiset värit kuten ruskea, metsänvihreä, sinapinkeltainen näkyivät niin seinissä, karvamatoissa kuin muhkeissa samettisohvissakin.

70-luvun värimaailma yhdistyy tähän päivään myös vuoden 2022 sisustuksessa. Trendikkäimpiä ovat nyt puhtaat perusvärit, joita näkyy niin tapeteissa, tekstiileissä kuin kalusteissakin. Värikkäät koristetyynyt, sisustusesineet tai verhot tuovat ripaukset väri-iloa sisustuksen kokonaisvaikutelmaan ja piristävät maanläheistä tunnelmaa.

Myös 70-luvulle tyypilliset moduulisohvat ovat tehneet paluun. Monikäyttöinen ja muuntuva moduulisohva sopii rentoon oleiluun ja jopa vuoteeksi. Pallonmuotoiset spotti- ja riippuvalaisimet viimeistelevät tyylin. Vintagekaupoista ja vanhempien/sukulaisten kätköistä kannattaa metsästää aikakaudelle tyypillistä röpelöpintaista keramiikkaa ja uritettua lasia.

 

 

Oikotie