Haluatko liittyä tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon? Ota yhteyttä!
Laajaniityntie 3, 01620 Vantaa • puh. 09 5893 9060 • info@lkvtuijahurme.fi

Vuokrasuhteen päätyttyä vuokralaisen tulee tehdä huoneistossa ns. loppusiivous

Vuokrasuhteen päätyttyä vuokralaisen tulee tehdä huoneistossa ns. loppusiivous. Jos siivousta ei ole tehty niin siivouslasku voi olla iso. Siksi se kannattaa välttää.

Hyvin tehty loppusiivous on onnistunut päätös vuokrasuhteelle. Kun asunto on tyhjennetty ja siivottu asianmukaisesti, on lopputarkastushelppo tehdä eikä vuokranantajan tarvitse vähentää siivouskuluja vuokralaisen maksamasta vakuudesta.

Suomen Vuokranantajat ry kokosi vinkit vuokra-asunnon onnistuneeseen loppusiivoukseen. Vinkeissä on huomioitu myös taloyhtiön ja asunnon omistajanvälisen vastuunjaon tuoreet muutokset.

1. Älä jätä siivousta viime tippaan

Vuokralaisen kannattaa jo vuokrasuhteen aikana pitää huolta siivouksesta. Siivousta helpottamaan kannattaa hankkia hyvät välineetsiivoustyötä helpottamaan. Valitse erilaisille pinnoille juuri niiden puhdistukseen sopivat aineet. Vuokranantajan pitää kertoavuokralaiselle, jos jotkin huoneiston pinnat vaativat erityisiä hoitotoimenpiteitä.

2. Palanutta rasvaa uunissa, homehtuneita kasviksia jääkaapissa, pakastimessa jääkausi? Muista uuni, jääkaappi ja pakastin

Jääkaappi, pakastin ja uuni jäävät loppusiivouksen yhteydessä helposti puhdistamatta. Ennen jääkaapin ja pakastimen pyyhkimistälaitteet pitää sulattaa mahdollisesta jäästä. Sulatuksen yhteydessä on tärkeä huolehtia, ettei vettä pääse valumaan lattialle.Mikäli uunin pinnoille on pinttynyt likaa, uuninpuhdistusaineen voi jättää vaikuttamaan hetkeksi. Sillä aikaa on hyvä varmistaa,että uunin pellit ovat hyvässä kunnossa ja että uunin ja jääkaapin tausta on imuroitu ja pyyhitty.

3. Kuka siivoaa pahimmat mönjät? Vesilukon ja lattiakaivon puhdistaminen

Kiinteistöliiton uudistuneen Vastuunjakotaulukon mukaisesti pesualtaan vesilukon puhdistus tulee jättää yhtiön vastuulle,mikäli tukoksen poistamiseen tarvitaan vesilukon purkamista. Vuokralaisen tulee kuitenkin itse huolehtia huonosti vetävänviemärin avaamisesta viemärinavausaineilla. Jos tämä ei auta ja vesilukko on tukossa, tulisi vuokralaisen ilmoittaa yhtiölletukoksesta ja jättää tukoksen poistaminen yhtiön tehtäväksi.

Lattiakaivon puhdistamisesta vastaa kuitenkin edelleen vuokralainen. Sen putsaamiseen auttavat kunnon kumihanskat ja reipassiivousmusiikki.

4. Vältä vesivahinko! Jätä kodinkoneiden irrottaminen ammattilaiselle

Jos vuokralaisella on ollut asunnossa oma pyykinpesukone tai astianpesukone, olisi niiden irrottaminen hyvä jättää ammattilaisenhoidettavaksi. Tulppaamatta jääneet kodinkoneiden liitännät voivat aiheuttaa laajoja vesivahinkoja, joiden useiden kymmenientuhansien eurojen korjauskulut voivat jäädä vuokralaisen maksettavaksi. Vuokralainen voi osoittaa toimineensa itse huolellisestija välttää korvausvastuun ainakin silloin, kun ammattilainen on irrottanut kodinkoneen ja huolehtinut tulovesiliitännän asianmukaisestatulppaamisesta.

5. Kaiken ei tarvitse kiiltää: Ikkunoiden pesu vain tarvittaessa

Ikkunoiden pesu loppusiivouksen yhteydessä ei ole välttämätöntä, jos siitä on huolehdittu säännöllisesti vuokrasuhteen aikana,eivätkä ikkunat ole edellisen pesukerran jälkeen merkittävästi likaantuneet. Talvipakkasilla ei siis tarvitse roikkua pihallaja pestä ikkunoita. Ikkunat kuitenkin olisi suositeltavaa pestä säännöllisesti vähintään kerran vuodessa.