Haluatko liittyä tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon? Ota yhteyttä!
Laajaniityntie 3, 01620 Vantaa • puh. 09 5893 9060 • info@lkvtuijahurme.fi

Yhä harvempaan kerrostaloasuntoon tulee sauna

Lähtökohta, että joka asunnossa pitää olla sauna, on mennyttä!

Suomalaisen asumisen erikoinen muutos on käynnissä, sillä yhä harvempaan kerrostaloasuntoon tulee sauna. Suomalaiset tottuivat saunomaan kerrostalon taloyhtiön saunassa, kunnes jokaiseen asuntoon alettiin rakentaa oma sauna. Nykyisin saunaa, ei edes yhteissaunaa, rakenneta jokaiseen kerrostaloon.

”Saunan merkitys asumisessa on selkeästi muuttumassa”, kertoo rakennusliike YIT:n asumisen kehitysjohtaja Marko Oinas. Oinaan mukaan monet ihmiset haluavat käyttää asunnon neliöt tehokkaasti. ”Kyse ei ole siitä, etteivätkö rakennusliikkeet haluaisi saunoja kerrostaloon rakentaa. Kyse on nimenomaan siitä, etteivät läheskään kaikki saunaa halua. Kun alamme rakentaa uutta kerrostaloa, niin aika usea kysyy, voisiko siinä saunan tilalla olla jotain muuta”, kertoo Oinas.

Rakennusliike Skanskan asiakaskokemuspäällikkö Hanna-Kaisa Javanainen kertoo, että myös heillä ovat saunat vähenemässä. Ihmiset tarvitsevat tilaa tavaroilleen. ”Jos vaihtoehtona on, että ottaako vaatehuoneen vai saunan, niin aika moni ottaa vaatehuoneen”, kertoo Javanainen.