Haluatko liittyä tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon? Ota yhteyttä!
Laajaniityntie 3, 01620 Vantaa • puh. 09 5893 9060 • info@lkvtuijahurme.fi

Kierrätys kannattaa aina

Lajittelu

Kierrättämisen pääperiaate on vähentää uusien tuotteiden tuottamista ja sitä kautta säästää neitseellisiä raaka-aineita sekä tuotteen jalostamiseen ja kuljetuksiin käytettyä energiaa. Tämän lisäksi myös rahaa säästyy, kun ei aina tarvitse ostaa uutta. Kierrättäminen ei ole rakettitiedettä vaan koostuu pienistä arjen valinnoista.

Alla kymmenen helppoa vinkkiä, joiden avulla teet kierrätyksestä helppoa ja sujuvaa.

Tee näin:

  1. Lajittele roskat. Oikealla lajittelulla ohjaat roskat hyötykäyttöön.
  2. Lainaa tai vuokraa ostamisen sijaan. Mikäli tarvitset tuotetta vain kerran, on turha ostaa se omaksi.
  3. Myy tarpeeton pois. Kuten vanha sananlaskukin sen sanoo: yhden roska on toisen aarre.
  4. Käytä kestokassia. Muovipussit paitsi tuhoavat luontoa, myös maksavat.
  5. Kieltäydy postitse jaettavista mainoksista ja laskuista. Kiinnitä kieltokyltti postilaatikkoon ja tilaa sähköinen uutiskirje. Laskut saa nykyään myös sähköisessä muodossa.
  6. Panosta laatuun, älä määrään. Tämä koskee sekä ruokaa että vaatteita.
  7. Hyötykäytä jätteet ja roskat. Esimerkiksi puutarhanhoidosta kertyneet roskat ja risut voi laittaa kompostiin, josta ne voi myöhemmin käyttää ravinteikkaana maanparannusaineena.
  8. Vähennä pakkausjätettä. Osta tuotteita, joista kertyy mahdollisimman vähän pakkausmateriaalia ja osta tuotteita isoissa määrissä kerralla.
  9. Vältä kertakäyttöjätettä. Oli sitten kyse juhlissa käytettävistä astioista tai takeaway-kahvin hakemisesta kahvilasta, älä osta kerran käytettävää astiaa.
  10. Juo hanavettä. Suomalainen juomavesi on yksi maailman puhtaimmista, joten on turhaa juoda kertakäyttöisiä vesi- ja virvoitusjuomia.

 

KotiApp Raksystems