Haluatko liittyä tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon? Ota yhteyttä!
Laajaniityntie 3, 01620 Vantaa • puh. 09 5893 9060 • info@lkvtuijahurme.fi

Syitä asuntojen myyntiaikojen venymiseen

Asuntojen myyntiajat vaihtelevat parista viikosta useaan kuukauteen ja jopa vuosiin. Mikäli asunto ei tunnu millään menevän kaupaksi, syy voi löytyä esimerkiksi liian korkeasta hintapyynnöstä tai epäselvästä myynti-ilmoituksesta. Nopeuta kotisi myyntiä muutamalla vinkeillä:

Pitäisikö hintapyyntö tarkistaa?

Liian korkea hintapyyntö on yksi yleisimmistä syistä asunnon myyntiajan pidentymiseen. Se saattaa rajata kiinnostuneita ostajaehdokkaita ulkopuolelle heti myynti-ilmoituksen ilmestyttyä, eikä kiinnostuksen herättäminen ajan kuluessa onnistu enää helposti uutuusarvon kadottua. Hintaan vaikuttavat mm. asunnon kunto, alueen yleinen hintataso sekä asuntomarkkinoiden tilanne. Pyri arvioimaan asunnon hinta mahdollisimman todenmukaisesti, siksi hinta-arvioita kannattaa pyytää ammattilaisilta.

Huolella laadittu myynti-ilmoitus houkuttelee

Myynti-ilmoituksen tarkoituksena on innostaa potentiaalisia ostajia tutustumaan myytävään asuntoon tarkemmin. Huonolaatuiset kuvat, kirjoitusvirheet sekä niukkasanainen teksti saavat ostajan innostuksen laantumaan jo alkumetreillä, eikä asuntonäyttöön vaivauduta lisätietojen toivossa. Myös ilmoituksen iällä on merkitystä, sillä kuukaudesta toiseen myynnissä ollut asunto herättää helposti epäilyksiä ongelmista.

Myynti-ilmoitus kannattaa laatia huolella, asunnon hyviä ominaisuuksia korostaen. Ilmoituksesta tulee löytyä kaikki oleelliset perustiedot niin asunnosta, remonteista kuin taloyhtiöstäkin. Asuntoilmoituksen laittaminen ”jäähylle” jonkin ajan kuluttua saattaa olla paikallaan, mikäli asunto ei tunnu menevän kaupaksi. Asuntoilmoitus kannattaa tauon jälkeen palauttaa uusien, laadukkaampien kuvien ja paremman tekstin kera.

Ensivaikutelma ratkaisee

Ensivaikutelma on ratkaiseva myös asuntoa myytäessä. Mikäli ostaja kiinnittää asuntoesittelyssä huomiota vain ahtaaseen eteiseen, sotkuiseen keittiöön tai epämiellyttävään hajuun, jäävät asunnon parhaat puolet huomaamatta. Ostotarjousta ei haluta tehdä asunnosta, joka on hankala kuvitella omaksi kodiksi. Kannattaa muistaa, että ostaja ostaa myös unelman siitä, miltä omassa kodissa voisi näyttää. Mielikuvat ovat siis tärkeitä.

Asuntoesittelyyn kannattaa valmistautua tekemällä kotiin arkisiivousta huomattavasti perusteellisempi suursiivous. Karsi näkyvistä ylimääräiset tavarat, pese ikkunat, piilota repsottavat johdot ja tuuleta asunto huolella. Ostajat arvostavat avaraa, valoisaa ja yleisilmeeltään viihtyisää asuntoa.

 

Asunto kannattaa myydä itse vain, jos siihen on kunnolla osaamista, aikaa ja energiaa. Jos et ehdi selvitellä sopivaa myyntihintaa, laatia erottuvaa myynti-ilmoitusta sekä järjestää aktiivisesti asuntoesittelyitä, on kiinteistönvälittäjän hankkiminen järkevää. Välittäjän myymänä kohde voi myös mennä nopeammin kaupaksi, sillä ostajat kokevat asioimisen turvallisemmaksi. Lisäksi alueen tuntevalla välittäjällä voi olla jo valmiiksi tiedossa potentiaalisia ostajaehdokkaita.